Ta hand om det du har

När du ska renovera och styla ditt hem hållbart är det allra viktigaste att återbruka och återanvända. Iställer för att dölja allt besvärligt med nya ytor, som exempelvis klickgolv, se till att ta hand om det fina golv du redan har. Golvslipning är varken särskilt avancerat eller dyrt då du får ROT-avdrag på hantverkarnas arbetstid. Kontakta https://www.hisingensgolv.se/ för en offert. Har du ett parkettgolv eller ett riktigt trägolv så får det en hel ny lyster och färg bara genom att göra en enkel golvslipning. Tar du sedan hand om det och behandlar det på lämpligt vis så har du inte bara givit golvet ett längre liv utan hela hemmet ett klimatsmart lyft.

 

Äldre hus med flera lager 

Flyttar du in i ett äldre hus kan det finnas flera lager av golvmattor, klickgolv och annat. Om du letar dig ned mellan lagren så kan du förhoppningsvis hitta ett äkta och ursprungligt trägolv som du kan återuppliva. Ge det en omsorgsfull golvslipning och behandla det med olja och lack utifrån behov och önskad finish. Vill du vara miljömedveten ska du välja naturliga oljor och kanske rent av skura ditt golv regelbundet med linoljesåpa. Det doftar gott och ger ett underbart resultat. 

 

Parkettens tjocklek och ålder

Ett parkettgolv av fin kvalitet kan slipas flera gånger. Det ska finnas minst 3 millimeter trä kvar på ytan för att det ska kunna slipas. Det finns ju så oändligt många vackra parkettgolv som vi bör bevara inför framtiden. Att slipa en fiskbensparkett så den blir ljus och behandla med klarlack eller olja ger ett oändligt vackert resultat. Tycker du rummet känns litet och eller mörkt så kan du välja att inkludera ljusa pigment i oljan eller lacken för att få en lasyr-effekt. Det gör i sin tur att rummet upplevs som ljusare och därmed även större.

Related posts