Lugnt vårhäng med en ukulele och goda vänner

15 maj 2021 Mikael Barani

Snart är det dags att börja planera för standsäsongen 2021. Speciellt med tanke på att det säkerligen kommer att vara många som tänker samma tanke. För i hemestrandets tidevarv så blir det ofta – ironiskt nog – rätt trångt på de ställen som alla vet är bra.

Ett litet tips är att börja hänga på stränderna redan nu. Även om det kan vara lite svalt i vattnet så värmer vårsolen uppe på torra land. Där kan man sitta och bara ta det lugnt tills det blir sommar på riktigt.

Vardagslyx i stillheten

Bäst av allt är att du ofta får ha lite mer avlägsna playor för dig själv. Det är få som riktigt orkar ta sig långt ut från stadskärnan så länge det inte är varmt nog för lite bad. 

Du som dock inte bryr dig om lite kyla har ett paradis att upptäcka i Sverige såhär års. Sätt dig i bilen eller hoppa upp på cykeln och ta dig ut på en liten tur. Ta med dig något att äta, eller till och med att grilla, och släng in en ukulele i ryggsäcken.
Det blir ett klassiskt miniäventyr, ett sådant som man nästan bara ser i filmer.

Eftersom många också arbetar hemifrån så öppnar de också upp för lite flexibilitet i vardagen. Har du turen att jobba på en plats där det viktigaste är att jobbet blir gjort och där du kan nås om du behövs så kan du faktiskt ta ut svängarna lite. Varför inte börja tidigt på morgonen och beta av det mesta till omkring lunch?

Då kan du vara ute och njuta av den stundande våren redan tidigt på eftermiddagen.

Det är riktig vardagslyx: Att insupa vår flora och fauna i det tysta. Stillheten och tystnad är nämligen en bristvara i de flesta liv numera. Att få hänge sig till det lugnare livet är också något som många av oss är i desperat behov av.

Fler nyheter