Ta hand om vår miljö – handla second hand

Vår planet ska lämnas efter till våra barn och deras barn och så vidare. Vi behöver ta hand om vår jord bättre. Detta går att göra på en del olika sätt och alla kan vi göra något. Genom att äta mindre kött, åka mer kommunalt eller sluta konsumera så mycket som vi gör idag, så kan vi spara på jordens resurser. Att handla second hand istället för att alltid handla nytt är något som har stigit i popularitet de senaste åren. Många vill ha en unik stil med kläder som inte går att få tag på i varje affär och samtidigt inte bidra till konsumtionshetsen. 

 

Vad kan man handla på second hand?

Vill man gå ut och handla second hand i stockholm till exempel så finns det stor möjlighet till det. Det finns i stort sett second hand butiker i varje stad idag, kanske till och med flera olika sådana. En del säljer möbler och en del säljer kläder. För de second hand butiker som säljer kläder brukar det finnas riktiga små guldkorn att få tag på. Många handlar ingen annanstans än på second hand när det kommer till kläder, just för att det går att få tag på unika klädesplagg på sådana ställen. 

 

 

Ingen dag är den andra lik

Skillnaden mellan second hand butiker och vanliga klädaffärer är nog att ingen dag är den andra lik, särskilt när det gäller utbudet. Personal på second hand butiker kan inte i förväg veta vad som kommer att finnas inne och inte. Det är ju faktiskt lite grann det som är charmen med att gå och handla på just second hand, att man inte vet innan vad man kommer att hitta. Vissa gånger hittar man flera stycken plagg som får följa med hem i påsen och andra gånger kanske man får gå hem tomhänt. 

Related posts