Svensktillverkade kompletta stall för olika behov hos häst och ägare

08 juli 2021 Cecilia Olsson

Som hästägare så är ett kvalitets stall något som kan underlätta vardagen samtidigt som det erbjuder en bra plats för hästen. Det är viktigt att hästen har en plats där den känner sig trygg och kan återhämta sig efter arbete eller långa ridturer. Som ägare eller skötare underlättar det väldigt mycket om man kan ha allt samlat i närheten av hästens box för att det ska fungera smidigt när man ska ut på ridtur eller vårda hästen och utrustningen. 

Svensktillverkade stall och tillbehör

Ett företag som vet vikten av allt detta och därmed erbjuder kompletta stall som dessutom går att skräddarsy efter specifika behov är Uteboxen. De tillverkar själva stall, inredning och tillbehör i rejält svenskt virke och erbjuder också de flesta produkter i återvunnen plast (något som blivit allt mer efterfrågat tack vare dess motståndskraft mot fukt och röta samtidigt som det i princip är underhållsfritt). Med över 20 år i branschen vet de vad som krävs för att hästägare ska få prisvärda, hållbara och funktionella produkter.

Ett litet stall med bra funktioner

På uteboxen.se hittar man bland annat komplett stall Mini och komplett stall Maxi. Bägge dessa stall kan rymma allt som har med hästen att göra under ett och samma tak. Genom att välja komplett stall Mini kan man styra både storlek och planlösning utifrån behov och förutsättningar. Stallet kan utrustas med 2–5 boxar och det går även att välja mellan tre olika storlekar på själva boxarna. Det finns även möjlighet att välja storlek på sadelkammare och foderutrymme som ryms i byggnaden. 

Stallet som kan bli i princip hur stort som helst

Väljer man istället komplett stall Maxi så kan man få precis så många boxar som man behöver. Det ryms såklart också sadelkammare och foderutrymmen i detta stall samtidigt som det erbjuder en luftig stallgång, förhöjd nock för god ventilation, tysta skjutdörrar och en ljus och trevlig inredning. Stallet byggs i sektioner och det är därmed möjligt att komplettera och utvidga byggnaden vid ett senare tillfälle. 

Fler nyheter