Större och tyngre bilar med en flakkåpa

28 februari 2022 william eriksson

editorial

Letar du efter flakkåpa till din pickup? Om du inte har gjort det tidigare kommer denna investering att innebära stor förändring som bara gör det bättre. Med en snygg flakkåpa får du inte enbart en större, tyngre bil – utan också mer utrymme.

En flakkåpa skyddar effektivt från regn, damm, snö och temperaturfluktuationer. Ditt lastutrymme blir bättre rustat för alla möjliga eventualiteter. Dessutom hjälper det låsbara platta locket till att minska risken för stöld. Det blir knappast bättre än så, eller hur?

Ny eller begagnad flakkåpa – vilket är bäst?

Växlar du i tankarna mellan gammalt och nytt? Om du har råd – välj nytt. Då har du en större chans att få flakkåpa som passar din specifika pickup perfekt. Naturligtvis måste kåpan vara målad i samma färg som bilen. Vill du ha en modell som tål temperaturfluktuationer? Då ska du välja flakkåpa av kolfiber.

Letar du efter ett kåpa som smälter in i karossen och passar perfekt till bilens linjer? Kolla in Snugtops. Deras flakkåpor tillverkas i USA. Dessa har varit på den Svenska marknaden alltsedan 1959. Huven är tillverkad i glasfiber, har förstärkt tak och levereras i bilens färg. Dessutom har de innerbelysning samt extra bromsljus. Givetvis finns det också låsbara modeller.

 

flakkåpa

 

En mängd olika modeller finns tillgängliga

Platta flakkåpor finns i flera olika modeller och utföranden. Är du kanske osäker på exakt vilken modell du vill ha? Börja först med att tänka igenom vad du vill göra med din pickup, vilken sorts stil du önskar samt vilket utseende du helst vill ge till din pickup.

Vad händer då om du kommer till slutsatsen att just en flakkåpa inte är riktigt rätt för dig? Inga problem. Det finns andra alternativ. Vad sägs om flaklock, vikbart flaklock eller varför inte en rolltopp? Det finns så många alternativ att utgå ifrån för att förbättra utseende och prestanda på dig pickup.

Fler nyheter