Smaken av det nordliga guldet

Att vara ute och vandra är på många sätt att möta sig själv. Man skulle kunna säga att ju längre ut i ett landskap som du vandrar, desto längre vandrar du in i dig själv.

Har man någonsin besökt de nordligare delarna av vårt land så vet man att det finns en omisskännlig känsla av både frihet och någon sorts ensamhet. Detta är ett land präglat av dem som kämpade för att överleva, ofta mot absurda odds. 
Lite av den känslan försöker vi gissningsvis fånga idag när vi ger oss ut på vandringsleder i fjällen. 

Man känner sig nämligen så liten, så oändligt liten, när man vandrar i ett landskap vars majestätiska storlek sväljer allt som rör sig över det. Men, det finns som sagt en sorts kapitulation i detta som gör att vi som aldrig förr flockas till just dessa trakter av Sverige.

Belöningen kommer i formen av en påtaglig känsla av att vara vid liv, att njuta av det man har – vad det än må vara. För vandringsleden spelar det inte någon som helst roll vilken bakgrund du har, eller hur stora siffrorna som du har på banken är. 
I denna miljö handlar det endast om hur väl förberedd du är inför att bege dig ut på din tur.

Väl hemma i den trygga civilisationen kan många av oss komma att känna oss lite… tama… domesticerade, liksom. Vi saknar det där vilka och fria.
Som tur är så kan man alltid besöka Restaurang Knut i Stockholm, för att få en dos av Norrlands kulinariska mästerverk. På https://restaurangknut.se/ hittar man allt från meny till kontaktuppgifter. Här går det också att beställa cateringen från restaurangen.

Så med lite norrländskt i magen så kan man låta sig inspireras till att återskapa lite vilt och otämjt hemmavid, vad man än bor. Äventyret ligger oftast närmare än man tror, bara man tillåter sig själv att hitta det.

Related posts