Pumpservice för lobrotorpump i Falun

28 juni 2022 william eriksson

editorial

Pumpar finns verkligen i allsköns varianter. Det kan vara alltifrån extremt små manicker som används inom medicinska tillämpningar eller på kemiska laboratorier, till enormt stora pumpar som kan pumpa tusentals kubikmeter per timme.

Ibland är det ganska givet vilken sorts pump som är lämpligast att använda, men i vissa situationer kan man behöva hjälp av experter. Då kan man gå in på https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-falun/. Där hittar man hjälp för allt man kan behöva inom pumpteknik. Försäljning av pumpar, liksom service, erbjuds på flera orter i Sverige.  Om man till exempel bor i Dalarna kan det vara bra att veta att det går att få pumpservice i Falun. 

 

pumpservice - pumpar Falun

 

En lobrotorpump behöver inte primas

Ett tips på en typ av pump som är mycket användbar i flera olika applikationer, är lobrotorpumpen. Den hör till den grupp av pumpar som arbetar enligt principen med positivt deplacement. Det innebär att den rent fysiskt förflyttar en viss vätska volym till ett högre tryck. Man kan tänka sig att det är som två kugghjul som fångar in en vätskevolym mellan kuggarna och flyttar den framåt när kuggarna snurrar mot varandra.

En stor fördel är att en sådan pump inte behöver primas. Den kan alltså börja arbeta även om det på sugsidan inte finns någon vätska initialt. Man behöver således inte tillföra vätska på sugsidan av pumpen för att den ska kunna börja arbeta. 

Kugghjulen, eller rotorerna som det egentligen kallas, kan tillverkas i många olika utföranden beroende på vilket användningsområde pumpen ska ha. Om man har behov av att kunna pumpa på olika platser, så finns det till och med lobrotorpumpar som är monterade på en liten vagn som kan skjutas för hand. Det är idealt om man till exempel ska tömma eller fylla tankar eller bassänger. En lobrotorpump är helt enkelt väldigt användbar.

Fler nyheter