Prova på ridning i Stockholm

08 januari 2021 patrick pettersson

Det är inte ovanligt att vara rädd för hästar. Det är ett djur som verkligen inger respekt. Hästar är stora och har en enorm kraft. Att bli sparkad av en häst kan vara förenat med livsfara. Därför brukar man säga att man aldrig ska skrämma en häst eller ens gå bakom den för att riskera att råka skrämma den.  

Man måste därför imponeras av dem som bemästrar konsten med att sitta på en hästrygg. Som kan rida i hög fart, hoppa över hinder och nästan bli ett med hästen man sitter på. Människor har ridit på hästar i all evighet. Till och med i krig. Det ser vi till exempel i filmerna Bröderna Lejonhjärta, Braveheart och Sagan om Ringen.  

Hästen är ett samhällsnyttigt djur och till och med polisen använder dem i sitt arbete. Det är vanligt att se ridande poliser i samband med exempelvis fotbollsmatcher, festivaler eller demonstrationer. Då får man akta sig så att man inte blir nedtrampad av en framrusande häst. Som sagt är det enormt starka djur. 

Speciell relation med hästen

Men det är naturligtvis inte bara soldater och poliser som rider på hästar. Till och med barn gör det. Många barn intresserar sig redan i tidig ålder för hästar och börjar tjata på sina föräldrar om att få börja på ridskola. Vem kan egentligen klandra dem? Hästar är fantastiska djur och att rida är en fantastisk upplevelse.  

För den som vill prova på ridning i Stockholm kan det rekommenderas att spana in den här hemsidan: https://www.swartlingsridskola.se/. Där kan man få både inspiration och information om vilken typ av ridlektion som kan vara lämpligt att anmäla sig själv eller sitt barn till. Kanske blir det första steget på en livslång passion för ridning och hästar? Den relation man kan utveckla med sin häst måste upplevas själv för att förstå den.

Fler nyheter