Praktiskt med sidohängda fönster

26 oktober 2021 patrick pettersson

Fönstren gör väldigt mycket för ett hus. Inte bara för syns skull utan av andra anledningar, som att de hjälper till att isolera mot kylan. Ju bättre fönster man har, desto mer skyddar de. Många av de äldre fönstren som finns i framför allt äldre hus, är inget att hänga i granen. På vissa kan man till och med uppleva att det blåser igenom dem. Har man det så, är det verkligen akut att byta fönster. 

Det är såklart en kostnad att köpa nya fönster. Men om de gamla är dåliga så kommer det löna sig i längden, då de nya fönstren säkert lever upp till en annan standard och isolerar bättre. En annan orsak till att man kan vilja ha nya fönster är för att man inte gillar de gamla. Eller så vill man ha fler fönster för att få ett bättre ljusinsläpp. Man behöver inte ha en anledning, vill man byta fönster så ska man göra det. 

 

 

Gör rätt val 

Man tar ofta hjälp av hantverkare när man byter fönster. Ska man installera nya fönster kan det vara svårt att göra själv, men med hjälp går det både snabbt och smidigt. Så vad ska du tänka på när du köper nya fönster? Såklart husets helhet. Fönstren ska passa in med allt annat. Men en annan sak som är viktig för många, är att de ska vara enkla att rengöra. Alla har nog vid något tillfälle stått och kämpat med att öppna fönstret och komma åt överallt. 

Väljer du sidohängda fönster slipper du det. De är enkla att rengöra och komma åt överallt på. Dessutom är de fina och man kan få dem med spröjs. Titta in hos https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster och se om ni hittar rätt fönster för er. Tveka inte att fråga om ni inte hittar det ni söker.

Fler nyheter