Piffa upp ditt kök med enkla medel

Köket. Rummet där du lagar din mat, sitter tillsammans med dina nära och kära och brygger dagens första kaffekopp. För många är köket hemmets hjärta. Det är också ett rum som vi spenderar en hel del tid i, och då gäller det att det är trivsamt. Det finns några enkla medel att ta till för att göra köket trevligt att vistas i, och det handlar inte bara om att hålla efter disk. Det är såklart viktigt, för vem tycker om att kliva upp på morgonen och ta sina första stapplande steg in i köket för att direkt mötas av ett diskberg? Förmodligen ganska få! Men man vill ju trivas i köket även på andra sätt, inredningsmässigt till exempel. 

 

Olika typer av kök

Vilken typ av inredning man vill ha i köket beror förstås både på hur man använder det, och på vilken stil man har. Många gillar gammaldags kök i funkisstil med ljusa pastellfärger, snäpphandtag på köksluckorna, höga överskåp och inbyggda glasbyttor för socker och kryddor. Andra föredrar ett modernt kök, kanske rentav i svart. Oavsett vad man tycker om kan det hända att man med tiden tröttnar på sin inredning, särskilt om man har inrett i en väldigt speciell stil. Det kan kännas som ett väldigt stort projekt att göra om köket, men det behöver det inte alls vara.

 

 

Byt ut delar av köket

En enklare köksrenovering kan till exempel handla om att byta ut köksluckorna. Det ger en enorm förändring, eftersom luckorna tar en stor del av blickfånget i rummet. Det går alldeles utmärkt att lämna spis, köksfläkt, blandare och diskho precis som de är och endast byta ut köksluckorna. Montera bara upp dem på befintliga stommar så får du känslan av att ha ett helt nytt kök. Variation förnöjer, som man brukar säga. Och det behöver inte kosta skjortan. 

Related posts