Packa varor och leverera smidigt på pall

20 april 2020 patrick pettersson
Packa varor och leverera smidigt på pall

Är du ute efter att köpa in lastpallar för att förenkla din verksamhet och din försäljning? Du vet väl att pallar finns i olika EU-standarder och att det finns företag som är specialiserade på att sälja lastpallar? När du vänder dig till en sådan firma kan du vara trygg i att du köper kvalitetskontrollerade lastpallar som håller för vad du ska ha dem till. Har du fullständig koll på vilka standarder som finns redan eller är du i sökande fasen? Det är nämligen så att lastpallar klassas utifrån Europeiska bytessystemet enligt SIS, Europeisk standard, så det ska vara enkelt att skicka varor inom hela Europa.

 

Olika EU-standarder med mera

 

Enligt Europeisk standard finns EUR A- och B-pallar och de är i olika storlekar: 1200 x 800 x 144 mm, virkestjocklek 22 mm; respektive 1200 x 800 x 144 mm. Förutom dessa finns det så kallade engångspall som har lägre lastförmåga, de kallas kort och gott C-pallar. Slutligen finns det att specialbeställa specialpallar, halvpallar och annat som ni kan komma att behöva i er handel. Vad ni behöver för typ av lastpallar vet ni bäst själva då ni vet vad ni ska frakta, alternativt rådfråga företaget som säljer lastpallar för bästa tips.

 

 

Förutom att frakta varor

 

För ett par år sedan började dessutom en snygg trend med att nyttja lastpallar till inredning både inom- och utomhus. Att bygga ett vardagsrumsbord eller en sänggavel med en lastpall har varit otroligt trendigt och uppskattas av många än idag. Ta därför hand om det trä som följer med när du beställer annat. Släng på lite färg eller en snygg utomhusdyna så har du genast en extra möbel till altanen. Vill du inte nyttja pallen så finns det ställen att lämna in dem så de kommer till användning igen. Ta vara på naturen och ta hand om miljön. Kontakta ett företag som säljer lastpallar.

Fler nyheter