Öka fiskelyckan med jiggar

31 januari 2021 Lily Hansen

Att komma hem från en fisketur med en stor fångst är alltid en härlig känsla. Familj och vänner blir ofta imponerade av en stor fisk på kroken. Om man fiskar med jiggar är det lätt att få en stor och fin fångst. Att använda sig av jiggar vid fisket är en mycket bra metod eftersom det gör att det kommer att nappa mer och gör det till ett lättsamt fiske. 

Så varför är det lätt att fiska med jiggar? Jo, det är tack vare att  jiggar är så effektiva. Du kan använda jiggar i många olika sorters miljöer. Med möjligheten att fiska i många olika miljöer ökar chansen att fisken nappar och därför använder man sin tid mycket mer effektivt.

 

 

Väder och vind påverkar fisket

Jiggar lämpar sig som sagt till många olika miljöer. Det kan vara allt från grunda partier med gräs intill strandkanten till fiske ute på djupare vatten. Och det finns möjlighet att fiska många olika sorters fisk med hjälp av jiggen. Vilken fisk man är ute efter att fånga gör att man måste använda sig av en jigg som passar till den tilltänkta fisken. Jiggar går att få i många olika utföranden så de kan dra till sig olika typer av fisk.

När det är dags för att ge sig ut på en fisketur är det bra att ha koll på vad det ska bli för väder. Det kommer nämligen att avgöra valet av jigg för dagen. Och någonting som är bra att komma ihåg är att väder kan ändra sig. Så det är bäst att ta med jiggar som passar till både soligt och mulet väder. Till exempel om man ska fiska i klart vatten och det är soligt ute så bör man välja en jigg som är diskreta och ljus,  med en fläck av orange på jiggens mage.

Fler nyheter