NTEX – När grejerna måste fram i tid

25 mars 2021 Mikael Barani

Alldeles färska nyheter är att Postnord har flaggat för att de vill sänka kraven på hur snabbt brev och paket måste komma fram efter att de har skickats. 

Idag ska 95 procent av breven delas ut inom två arbetsdagar. Med det nya förslaget sänks denna siffra till 85 procent. Förslaget innehåller också ett nytt krav om att 97 procent av breven ska vara utdelade inom fyra arbetsdagar. Det kan bli en lång väntan för den som har bråttom.

En värld i förändring

Som tur är så svarar den privata marknaden upp mot detta med en mängd nya lösningar. För ingen har väl undgått hur snabbt det går att få ett paket nuförtiden. 

Dock är det lite av en djungel därute och det känns skönt att man kan få väga alternativen mot varandra på Paket.se: NTEX
Här sammanställs allt efter dina behov och sedan listas det bästa alternativet för just dig.

För även om antalet brev som skickas minskar så skickar vi ju paket som aldrig förr. Internethandeln har verkligen blommat ut under det senaste året. Covid-19 har lett till att vi handlar allt mer på nätet och har blivit vana vid hemleveranser på ett helt nytt sätt nu. Frågan är hur det kommer att se ut i slutet av detta decennium? Först försvann ju som bekant posten och kanske går de bemannade postdiskarna i mataffärerna samma öde till mötes. I varje fall med tiden.

Hur det blir med detta får vi som sagt garanterat reda på under en inte alltför avlägsen framtid. Samhället förändras i rasande takt och det gäller att hänga med i svängarna.

Det kan med andra ord inte vara särskilt lätt att tillhöra den äldre delen av befolkningen just nu. Den delen som har sett Sverige förvandlas från ett samhälle med en stor landsbygd till det som vi har idag.

Fler nyheter