Nära till det långväga mötet

04 februari 2020 Mikael Barani
Nära till det långväga mötet

Kommer det att komma en dag då vi inte längre kommer att behöva färdas för att träffa varandra? Alltså rent fysiskt träffa varandra?

Säkerligen. Ge tekniken bakom virtual reality något decennium till då den kan kompletteras med komplett taktil funktionalitet, som i filmen ”Ready Player One”, så ska ni se.
Men än så länge får vi hålla till godo med dagens teknik, som inte är fy skam den heller. Även om den inte tillåter att man ger sin kollega ett par tiotal mil bort en klapp på axeln – än.

Däremot så har vi rätt länge nu kunnat ha konferenssamtal som låter oss stämma av med varandra hur till exempel framstegen ser ut i ett projekt. Sedan webbkamerorna blev högupplösta som standard så har det blivit allt mer vanligt att man inte reser fysiskt för att ”träffa” sina kollegor. Det gäller allt från den nationella, eller internationella koncernen, till det lilla företaget med utspridda kunder.

Mycket går helt enkelt att diskutera och lösa genom dagens av-teknik vilket spar både tid och pengar. Visst finns det fortfarande många situationer där vi faktiskt behöver vara på plats, hands-on, för att kunna förstå och gå igenom saker och ting. Samtidigt så är det förvånansvärt ofta som det faktiskt räcker med ljud och bild.

Det viktiga är som sagt dock att det håller en adekvat kvalitet. Ingen vill sitta och snacka med någon som ser ut att vara filmad med en potatis – med suddig bild och hackande kommunikationsflöde. Därför är det klokast att hyra in proffshjälp om man inte har kunskapen in-house. 
AV-IT är ett företag som har lång och gedigen kunskap kring just helhetslösningar för audio/video-teknik. På så sätt vet du att installationen kommer att gå rätt till. Skulle något strula i efterhand så kan du också räkna med snabb och smärtfri support gällande just ditt ärende.

Fler nyheter