När du ska flyga från Arlanda

Flygplatsen Arlanda är Sveriges största flygplats. Det är inte så konstigt då flygplatsen ligger precis utanför Stockholm. Arlanda har all form av flygtrafik. Från godstrafik till charter. Det är en vanlig flygplats att mellanlanda på och den används inte sällan för företagsresenärer. Många lågprisbolag har också etablerat sig där. 

Ungefär 26 miljoner passagerare passerar Arlanda årligen och flygplatsen har kapacitet för 80 starter och landningar i timmen. Alla plan kan givetvis inte gå på bekväma tider så det är inte ovanligt att flygtiderna är sena eller mycket tidiga. När du ska resa ska du vara i tid.

 

Accommdation, Near Delhi Igi Airport, Hotel Room, Delhi

 

Hotell nära Arlanda kan vara en räddning

 

När du har ett tidigt flyg kan det vara skönt att hitta ett hotell nära flygplatsen. Det är inte så kul att vara helt utsliten innan du når din destination. Då är det bättre att unna sig en natt på hotell och vara utvilad innan du sätter dig på planet. Det gäller oavsett om du ska på semester eller reser i tjänsten. 

Det finns ett stort utbud av hotell nära Arlanda. Det fina är att även om de inte ligger direkt på flygplatsen har de i regel transfer. Transfern finns ofta tillgänglig dygnet runt och är gratis. En del har shuttlebussar som cirkulerar regelbundet och andra behöver du bara slå en signal så dyker de upp.

 

En god frukost eller en avslutande middag

 

Hotellen kring Arlanda är till för resenärer och därför finns det i regel alltid möjlighet att få frukost även om du ska vara på flygplatsen i gryningen. Ibland är det en stor buffé eller så förbeställer du en frukostlåda. Detsamma gäller kvällstid. Många har en restaurang som är öppet långt in på småtimmarna. De kan även ha lite enklare lösningar såsom att det finns maskiner där du kan köpa dig något att äta. Stressa inte utan välj istället ett hotell. 

Related posts