Med en ansiktsmask får du en mysig spadag hemma

23 mars 2021 jonas olsson

Idag är det mycket populärt att söka sig till olika slags spa för en mysig dag eller en behandling av något slag. Men ibland kan det räcka med att köpa hem riktigt bra produkter och skapa din egen spadag hemma. 

Börja med att se till att du har allt du behöver hemma. Sedan gör du en ordentlig städning och pimpning så att det är mysigt och trivsamt i ditt hem. Ha gärna lite nedsläckt och använd istället tända ljus i alla rum som du kommer använda. Med hjälp av en badrock och ett par sköna innetofflor kan du sätta pricken över i på ditt hemmaspa.

Något för alla delar

Det finns en mängd olika saker som du kan göra på din spadag, men det går alltid att använda dig av egen fantasi eller utrustning beroende på vad du ska göra. Har du inte ett elektriskt fotbad med massage så går det lika bra med en balja där du häller i fotsalt. Avsluta med en fotfil och en riktigt fet fotkräm som får verka ett tag. 

Du kan använda en peelinghandske för övriga kroppen, utom ansiktet, och även använda fuktkräm på den delen av kroppen. Låt även naglar och händer få sin behandling för att bli mjuka och vackra.  

Sist men inte minst

För ditt ansikte kan du använda dig av produkter från exempelvis www.sephora.se där det finns allt du behöver. Satsa på rengöring, en ansiktsmask i passande sort från https://www.sephora.se/hudvard/masker/ansiktsmask/ samt som avslutning en fuktighetsbevarande kräm. Passa på att låta en skön musikslinga ljuda i bakgrunden och välj dryck och mat som är hälsosam och lätt under din spadag. 

Det kommer bli en härlig upplevelse för dig och kanske även dina närmaste. Bjud gärna in din partner, dina barn eller någon vän som du vill tillbringa din sköna spadag med och bara njut. 

Fler nyheter