Lyft dig själv ur din vardag

07 augusti 2019 Mikael Barani
Lyft dig själv ur din vardag

Ibland känns det som om att man inte vet åt vilket håll i livet man är påväg. Det kan finnas stunder då man verkligen kännes sig vilsen och ifrågasätter allt som man fram tills nu har tagit som givet.
Tyvärr så kan det vara svårt att få förståelse från sin omgivning under dessa stunder. Samhället är helt enkelt gjort för att bara rulla på. Så länge alla gör det de ska så är det bra.

Men de senaste decenniernas epidemi (starkt ord) gällande utbrändhet och liknande upplevelser är tydliga tecken på att något står fel. Vi är helt enkelt inte gjorda för att jobba på oavbrutet så som vi gör idag.

Därför är det viktigt att själv ta sig tid och ansvara för sin hälsa. Vi litar gärna på att andra ska göra det åt oss: I främsta hand kanske arbetsgivare och staten, men till syvende och sist är det vi själva som måste se efter oss själva.
Logiskt nog.

Ibland räcker semester och helger till för att få oss att hitta balansen igen i vardagen. Men ibland kan det behövas mer drastiska åtgärder en så. Speciellt om man känner att man kan vara på väg mot till exempel en utbrändhet.

För att förebygga detta gäller det att ha en passion. Något som man brinner för men som man inte känner att man behöver prestera något i. För vissa kan det till exempel röra sig om att slänga på sig sina mc-kläder från motorbikers.se och bara ge sig av ut på vägarna. Ibland kan en paus också behöva vara längre för att den verkligen ska ge effekt.

En god idé är därför att alltid ha en extra budget för att kunna ta ledigt en längre period och kunna lämna sin vardag bakom sig ett tag. Ibland behövs det tid för att vi ska kunna få nya perspektiv och ny energi.

Fler nyheter