Konsten att hitta rätt parfym till någon annan

Snart är julen här och det kanske börjar bli dags att inhandla julklappar till familj och vänner. Det är som vanligt inte alltid så lätt att hitta klappar till alla man ska köpa till och det är lätt att stressen kryper sig på. En gåva som kan bli väldigt uppskattad om man lyckas pricka rätt är en parfym. Det är dock väldigt svårt att köpa parfym till någon annan men det finns några saker man kan tänka på. Det kan vara så enkelt att den man ska köpa till har en favorit doft som man känner till och vet att personen är i behov av att få påfylld. Ett lite mer vågat sätt är om man känner till favorit doften men man köper en ny sorts parfym som faller inom samma doftfamilj eller beskrivs som snarlik den tidigare favoriten. Sen kan man såklart också fråga om personen har någon doft som han eller hon är nyfiken på att testa. 

Vet man inte riktigt vad personen har för favorit parfym så kan man försöka pricka rätt genom att tänka på personens personlighet, livsstil, klädstil och på vad han eller hon jobbar med. Är det någon med mycket pondus och ett högt uppsatt jobb så kanske man ska testa en lite tyngre doft. Om det är någon som jobbar väldigt nära människor så kan det vara bra att välja en lättare och friskare doft. Till en spirituell person kan noter av patchouli kanske vara något och yngre människor kan ofta uppskatta lite sötare och fruktiga dofter. Man får helt enkelt se till att göra lite efterforskningar inför köpet.

Vare sig du ska köpa en parfym till dig själv eller någon annan så är www.sephora.se en mycket bra sida att beställa ifrån. De har massa olika parfymer att välja bland till bra priser. 

Related posts