Klassiska sportbilar

Jaguar, Triumph, Morgan, MG. Att köra en gammal engelsk bil handlar inte bara om körglädje i vanlig mening. Och vi är många som drömmer om att någon gång i livet få äga en klassisk brittisk sportbil. Brittiska bilar har oförtjänt dåligt rykte och det sägs att de inte passar vårt nordiska klimat. Men bara man servar och sköter om sin brittiska juvel klarar de sig fint även på nordiska breddgrader. Många använder dessutom sina engelska bilar bara på sommaren och slipper därmed också det obligatoriska däckbytet till vintern.  Men det är viktigt att även på vintern varmköra motorn regelbundet. 

 

Renovera inte för mycket

Vill man köpa en klassisk brittisk bil finns det gott om begagnatsajter på nätet. Men det finns även flera bilföretag som säljer gamla klassiska sportbilar. Är bilen renoverad bör man ställa sig frågan huruvida den renoverats inom en budget eller om budgeten fått följa behoven. Att bilen renoverats på firma kan betyda vad som helst, positivt eller negativt. Var delarna inhandlats och vilken kvalitet de håller och om det är originaldelar är viktigt att tänka på. En gammal bil som renoverats för mycket är heller inte bra och den tappar i värde. Det blir lite som det där avlutade allmogeskåpet som renoverats fel.

 

 

Mycket av renoveringen kan man göra själv

Många som köper en äldre engelsk bil tycker även om att mecka med dem och drar sig inte för både stora och små renoveringar. Har man bara tålamod och tycker att det är roligt kan man göra det mesta av servicearbetet och reparationerna själv på en gammal bil. Det finns intresseföreningar för ägare till de flesta bilmärken, där medlemmarna delar med sig av sin kunskap och ger bra tips och råd. I Sverige har kärleken till engelska bilar funnits länge och det finns gott om Reservdelar till triumph, likaså till Jaguar, MG, Morgan med mera. 

Related posts