Invaliditetsintyg hjälper dig få en rättvis ersättning

27 juni 2022 patrick pettersson

editorial

En olycka händer alldeles för enkelt. Det kan vara på väg till affären, jobbet eller något annat. Men det kan även vara på jobbet eller i hemmet. En olycka kan hända precis när som helst, och trots att man kan vara försiktig går det inte alltid att förhindra att det sker. Om du råkar ut för en olycka där du blir långtidspåverkad kan du ha rätt till ersättning. Men detta gäller endast om du har försäkring. 

Redan innan man flyttade hemifrån har man fått lära sig att försäkring är något man ska ha. Det är otroligt viktigt att ha hemförsäkring, men även andra försäkringar som olycksfallsförsäkring. För skulle du vara med i en olycka, då är det just olycksfallsförsäkringen som kan betala ut en ersättning till dig. För att få denna ersättning så behöver du ett välskrivet invaliditetsintyg, vilket du kan få hjälp med att skriva. 

 

invaliditetsintyg

 

Hur påverkad är du av skadan?

För att få ett bra och välskrivet invaliditetsintyg så behöver du gå till duktiga ortopeder. Där går ni dels genom din skada, men de lyssnar även på dig. Ni testar rörelseförmåga, styrka och liknande saker för att få nedskrivet ett så bra invaliditetsintyg som möjligt. Man dokumenterar även hur lång tid man tror att du kommer vara påverkad av skadan. Allting skriver man ned så noga som möjligt för att framställa ett bra intyg. 

Ersättningen du får utgår från hur mycket problem du har, hur stor skadan är och hur länge den kommer påverka dig. Detta är anledningen till att du behöver gå till de som är proffs på detVid en olycka, se till att försöka ha så mycket som möjligt dokumenterat, även från läkare. Det kommer hjälpa till när du sen ska be om ersättning. Det kan ta över ett år innan man får ut något, men detta kan också variera väldigt mycket. 

Fler nyheter