Hitta dina smultronställen i vårsolen

Äntligen är vinterdäcken bortplockade och de första stegen mot sommarsäsongen är tagen. De flesta av oss (alla?) har verkligen längtat efter en rejäl sommar efter denna vinter som mest har varit halvkall och regnig.
Nu gör inte vädret humöret men visst är det lättare att njuta av tillvaron när solen skiner och man känner värmen mot huden.

Det billiga bensinen gör också att det ser ut att kunna bli en prisvärd semester på hemmaplan. Att bila runt i Sverige är en riktig höjdare, speciellt nu när det inte längre kostar skjortan att ta sig någonstans. Oavsett om man åker med sin Mitsubishi i Stockholm med omnejd eller åker på längre äventyr så känns det liksom lite mindre surt när det är lite billigare att tanka.

Det innebär att det är nu man ska slå till och ta den där långa resan över en helg och upptäcka Sverige från dess bästa sida – i vårsolens värmande sken. Det finns garanterat ställen dit du alltid har velat åka utan att det någonsin har blivit av. Det finns gott om vackra och spännande platser alldeles runt hörnet i vårt land.
Det är det som är fördelen med att bo någonstans där vi är relativt glesbefolkade – man får ha smultronställen för sig själv. Det är inte alltid folk ens känner till alla vrår och magiska vyer som trängs därute i skog och mark.

Spana in några sköna platser redan nu. Gillar du att fiska så är detta ju ett ypperligt tillfälle att packa ned spöt och fiskeväskan i trunken och åka iväg till en vacker sjö. Den hugade tar också med sig badshortsen och tar ett premiärdopp i de fortfarande kalla vattnen. Se till att ha dragit igång en värmande brasa också så kan du njuta av värmen efteråt. 
Extra fint blir det förstås med en kopp kaffe i handen.

Related posts