Gör tandreglering med goda resultat hos tandläkare i Järfälla

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att ha en rak och fin tandrad är något som de flesta föredrar. Det är dessvärre inte alla som har det utan besväras av sneda tänder eller gluggar mellan dem som man är missnöjd med. Ofta kan dessa problem korrigeras redan i ung ålder, men även vuxna vara i behov av tandreglering. Det kan till exempel handla om att tillfället aldrig gavs när man var barn eller så har besvären blivit värre med åren. Oavsett om man är vuxen eller barn så kan man få hjälp att rätta till tänderna för att komma närmare ett leende man stolt kan visa upp.

Tandreglering kräver tålamod

Man får dock räkna med att tandreglering tar sin tid. Eftersom tänderna sitter stadigt i käkbenet så krävs ett milt och jämnt tryck över tid för att de ska flytta på sig. Principen för tandreglering är att man ställer in tandställningen så att det uppstår ett litet tryck på tänderna som får verka över tid. När tänderna väl flyttat sig så justeras tandställningen lite till i rätt riktning så att tryck uppstår igen. Detta upprepas till dess att man har uppnått önskat resultat. 

Det finns flera sorters tandställningar 

Idag finns det metoder för tandreglering som är helt osynliga och även tandställningar som kan tas ut vid behov, till skillnad från tidigare då ”rälsen” i princip var det enda alternativet som fanns. Det är alltid bra att boka in en konsultation hos en tandläkare som erbjuder tandreglering för att komma fram till vilken metod som passar bäst för en själv. 

Välj en lättillgänglig tandläkarmottagning

Eftersom tandreglering är en process som tar tid och kräver flera besök hos tandläkaren så kan det vara bra att välja en mottagning som ligger nära skola, arbete eller hemmet. Om man till exempel bor, arbetar eller studerar i Järfälla eller övriga områden i Norrort så kan Magical Dental Group vara ett bra val. Det är ett modernt tandvårdscenter beläget mitt i Barkarbystaden som bland annat erbjuder tandreglering genom flera olika metoder, alla med sina fördelar. Läs mer på magicaldental.se.

Fler nyheter