Få ut all ledarskapspotential

14 februari 2020 jonas olsson
Få ut all ledarskapspotential

Du är så trött på att dina kollegor är förvirrade, inkonsekventa och far runt som yra höns. Ingen har koll på någonting! Du hade lätt kunnat styra upp den här verksamheten om du bara fått tillståndet från din chef. Du har egentligen ett lager med massa fina potentiella initiativ och idéer och är en naturlig ledare. Men här är kruxet. Du saknar formell utbildning och det är därför som chefen håller dig i tyglarna. Men vet du vad? Du kan faktiskt utbilda dig till projektledare och få svart på vitt att här är någon som kan leda människor i grupp till ett utsatt, gemensamt mål.

 

Lovande arbetsmarknad

Det finns många anledningar till att gå en Projektledarutbildning. Du kanske vill vidareutbilda dig efter att ha stannat upp i din utveckling på ditt nuvarande jobb eller i din nuvarande tjänst och behöver söka nya vägar för att nå just din potential. Dessutom rådet det goda arbetsmöjligheter. Arbetsmarknaden för projektledare är just nu balanserad, det finns med andra ord inget överflöd av projektledare som går arbetslösa. Dessutom är det en god ekonomisk ersättning som projektledare. Snittlönen för en projektledare idag, enligt SCB, ligger på omkring 40 000 kronor i månaden innan skatt.

 

 

Fullständig kompetens

Med en projektledarutbildning får du bevisad och examinerad kompetens i att leda människor i ett styrt arbete. Du måste planera både projektet och vilka som ska vara en del av det, sprida ordet om projektet vidare och i slutändan också utvärdera hur det har gått. Du får med andra ord fullständig kontroll, men måste också vara redo att rycka in när någonting fallerar och backa upp med åtgärder. Vissa personer är ledare av naturen. Men det krävs ändå beprövade metoder, verktyg och självförtroende för att alla bitar ska falla på plats. Dessa får du på bästa sätt genom att gå en formell projektledarutbildning.

Fler nyheter