Bilservice och dess innebörd

02 januari 2020 jonas olsson
Bilservice och dess innebörd

När man utför en bilservice så genomförs underhåll och kontroll av olika typer bilmodeller.

Bilservicens främsta uppgift är att kontrollera bilens skick samtidigt som medarbetarna i servicen arbetar för att behålla skicket genom att byta ut förslitningsdelar. Varje bil behöver intyg på att den är säker att köras, något som man får hos bilbesiktningen. Många väljer därför att utföra en service innan man besiktar bilen för att känna sig tryggare med att fordonet inte behöver några reparationer.

Bilservice kan utföras hos en bilverkstad. Bilverkstäder finns överallt i Sverige. Befinner du dig i Hudiksvall och letar efter en bilservice i Hudiksvall kan du titta förbi följande – https://www.abbilteknik.se/Service kan även skötas av kontrollpunkter då vissa av dessa har fokuserats på att underhålla specifika märken och modeller.

  

Bilservice behövs årligen

Är du en bilägare behöver du kontrollera bilens skick varje år. Att komma ihåg detta har underlättats en hel del på senare tid. De nyare bilmodellerna har nämligen en indikator som visar när det är dags för den årliga kontrollen. Den tänds för att påminna dig om att boka tid hos din utvalda bilverkstad för nästa service. Själva indikatorn kalkylerar den rätta tiden för service genom att ta hänsyn till körsträckan och körtiden. Lampan kan med andra ord visa att bilen ska servas om du kör mycket eller om tiden för bilservicen har kommit. 

Om bilen inte servas

Vad händer om bilen inte genomgår sin årliga service? Motorn kan ta skada, bränslekonsumtionen kan öka och även miljön inne i bilen kan påverkas. Förutom detta så kan även värdet på bilen sjunka. Den årliga bilservicen håller bilen i ett gott skick. När den utförs i en verkstad så får du en stämpel i serviceboken vilket visar att du tagit hand om bilen väl. En fullständig servicebok ökar därför värdet på bilen inför en eventuell försäljning. 

Fler nyheter