Att köpa begagnad utrustning till sin verksamhet

22 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Att köpa begagnad utrustning till sin verksamhet

Att vara egen företagare och driva en verksamhet handlar mångt och mycket om att ha talang för att göra affärer. Att veta när det är dags att köpa och veta när hur och vad man ska sälja. Det gäller att hålla koll på sitt företags ekonomi och kunna hitta möjligheter där andra inte ser dem.

Att köpa begagnad utrustning kan ge mycket goda vinster, och kan vara just ett sådant tillfälle där du tjänar pengar när andra bara ser utgifter. Först och främst får du en produkt som oftast är i bra skick, till ett lägre pris än nyproducerad utrustning. Dessutom sparar du pengar på miljön, då begagnade produkter slipper produceras. Men hur hittar man en bra affär när man letar begagnat? I detta inlägg ger vi dig tipsen!

Begagnade lagervagnar

Inspektera noggrant

När du letar efter begagnad utrustning ska du inspektera den noggrant. Leta efter tecken på slitage och eventuella skador som kan påverka produktens funktion. Se till att ställa frågor om produktens historia, till exempel var den har använts tidigare, hur ofta den har använts och när den senast servades eller underhållits. Letar du exempelvis begagnade lagervagnar för att använda inom glasindustrin så kontakta ett företag som tillverkar sådana vagnar, det är ofta att de köper tillbaks begagnad utrustning från sina kunder som de sedan rustar upp och säljer vidare.

Förutom att inspektera själva produkten bör du också kontrollera eventuella garantier som följer med produkten. Du kanske till och med kan få rabatter på tjänster som underhåll och reparation av den begagnade utrustningen. Se också till att fråga om reservdelar om något går fel; du vill inte hamna i kläm med exempelvis ett skärbord som det inte går att reparera för att det inte finns reservdelar till det längre. Är de tjust ett skärbord du är ute efter så hade jag kollat med Glasmek, https://www.glasmek.se/begagnat.

Fler nyheter